ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΜΑΣΑΖ(ΜΑΛΑΞΗ)

Το μασάζ είναι ένα σύνολο εξειδικευμένων χειρισμών που βασίζονται στις αρχές της ανατομίας και φυσιολογίας, που εφαρμόζονται στους μαλακούς ιστούς του ανθρώπινου σώματος.

Αποτελεί ίσως το αρχαιότερο και πλέον χρησιμοποιημένο μέσο για να προσφέρει φροντίδα και ανακούφιση στον πόνο και στην συναισθηματική συμφόρηση του ανθρώπου.   Εξελίχθηκε μέσα στους αιώνες και σήμερα χρησιμοποιείται ως μέσο χαλάρωσης και ευεξίας, καταπολέμησης του άγχους και στρες καθώς και για θεραπευτικούς σκοπούς.

 

Τα οφέλη του μασάζ

 • μείωση της κόπωσης
 • βελτίωση του τόνου και της ευλυγισίας των μυών
 • βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου
 • βελτίωση της υφής και ελαστικότητας της επιδερμίδας
 • τόνωση του μεταβολισμού
 • μείωση των πρηξιμάτων και της κυτταρίτιδας
 • αποτοξίνωση και αποσυμφόρηση των ιστών
 • εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος
 • βελτίωση της ψυχικής διάθεσης
 • ανακούφιση από το άγχος
 • βελτίωση της αναπνοής
 • ομαλοποίηση της πέψης και η ανακούφιση από φουσκώματα
 • υποστήριξη της υγιούς εγκυμοσύνης και του τοκετού
 • ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού
 • θεραπεύει μυοσκελετικούς πόνους
 • Βοηθάει στο αδυνάτισμα

 

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

 

Χαλαρωτκό μασάζ

Είναι ένα μασάζ ιδανικό ενάντια στο στρες και τη συσσωρευμένη κόπωση, που προσφέρει αίσθηση βαθιάς αναζωογόνησης και ευεξίας. Ο συνδυασμός χαλαρωτικών μαλάξεων και της μεγάλης δύναμης που έλκουν τα αιθέρια έλαια, λειτουργεί καταλυτικά όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχή. Μια συνεδρία χαλαρωτικού μασάζ είναι ικανή να επιφέρει ψυχική και πνευματική γαλήνη.
Ελάτε στο χώρο μας για μια συνεδρία αποφόρτισης από μια έντονη, γεμάτη άγχος μέρα, το σίγουρο είναι πως η εμπειρία του χαλαρωτικού μασάζ θα σας μείνει αξέχαστη.

 

Θεραπευτικό

Ίσως η πιο αρχαία μορφή θεραπείας. Οι επιστημονικές βάσεις της θεραπευτικής μάλαξης είναι πολλαπλές. Λειτουργεί σε συνεργασία με το κυκλοφορικό, το μυοσκελετικό και το νευρικό σύστημα, ενώ προσβλέπει στη βελτίωση  της αναπνοής και οξυγόνωσης των κυττάρων καθώς και στην απομάκρυνση των τοξίνων από τους ιστούς.

Χάρη στην ποικιλία των θεραπευτικών χειρισμών η μάλαξη:

 • ανακουφίζει από τους μυϊκούς πόνους (αυχενικό, οσφυαλγία, πόνους πλάτης κ.λ.π).
 • μειώνει την αντανακλαστική σύσπαση των μυών
 • βοηθάει στη σωματική και πνευματική απελευθέρωση
 • αντιμετωπίζει τη μυϊκή κόπωση και τη σωματική εξάντληση
 • ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος.

Αθλητικό

Το αθλητικό μασάζ βοηθά στο να διατηρούνται οι μυς σε καλή κατάσταση ελαστικότητα και θρεπτικότητα. Είναι σχεδιασμένη τόσο για αθλητές όσο και για άτομα με αυξημένη φυσική δραστηριότητα που θέλουν να βελτιώσουν την ικανότητα του σώματός τους να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις της έντονης άσκησης. Συνίσταται πριν ή μετά από κάποια συγκεκριμένη φυσική δραστηριότητα και κατά τη διάρκεια της περιόδου προετοιμασίας-προπόνησης για την αύξηση της σωματικής αντοχής, την ανακούφιση από τους μυϊκούς πόνους και την αποφυγή τραυματισμών.
Πλάτης-αυχένα

Ένα ιδιαίτερα ευεργετικό μασάζ   που  εφαρμόζεται στην περιοχή της πλάτης, του αυχένα και στα χέρια. Προσφέρει ανακούφιση από μυϊκούς πόνους, απαλλαγή από την ένταση και το στρες, αφήνοντας ένα αίσθημα βαθιάς χαλάρωσης.

 

 Μασάζ κεφαλής

 Στο κεφάλι συγκεντρώνεται το άγχος και η ένταση της καθημερινότητας.  Γι’ αυτό το μασάζ στο κεφάλι μέσω πιέσεων σε συγκεκριμένα σημεία χαλαρώνει,  ξεκουράζει από τυχόν πονοκεφάλους και ημικρανίες  και προσφέρει συνολικά ένα αίσθημα γαλήνης και ηρεμίας.

 

Λεμφικό

Το λεμφικό μασάζ είναι μια ειδική αντιοιδηματική τεχνική, που κύριο στόχο έχει την παροχέτευση του λεμφικού υγρού, την αναζωογόνηση των ιστών, τη σωστή λειτουργία των οργάνων και τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Γίνεται από εκπαιδευμένους θεραπευτές με ειδικές τεχνικές μαλάξεων και ανοδικές κινήσεις, με απώτερο στόχο να κυκλοφορήσει καλύτερα η λέμφος και έτσι να επιτευχθεί γρήγορη και αποτελεσματική απομάκρυνση τοξινών από τον οργανισμό.
Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα, κυρίως όμως στα χέρια, σε ολόκληρο το μήκος των ποδιών, στην κοιλιά, τους γλουτούς, στο πρόσωπο και τον λαιμό, επιμένοντας σε προβλήματα όπως η κυτταρίτιδα, τα πρηξίματα και το τοπικό πάχος.
Το πόσα μασάζ θα χρειαστούν αλλάζει κατά περίπτωση. Εξαρτάται από το πόσο μεγάλο ή μικρό πρόβλημα έχει κανείς. Τα πρώτα 5 μασάζ χρειάζεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα 10 ημερών, για να ενεργοποιηθεί η λέμφος και να αποτοξινωθεί γρήγορα ο οργανισμός.
   
Ρεφλεξολογία

Η ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στο πέλμα και την ράχη των ποδιών. Επειδή στο πέλμα υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις, αυτές οι εξειδικευμένες πιέσεις προκαλούν ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε καθένα σημείο και όργανο του σώματος ξεχωριστά, με αποτέλεσμα την διέγερση του νευρικού και του αμυντικού συστήματος του οργανισμού. Με αυτό τον τρόπο έχουμε βελτίωση της ροής του αίματος και της παροχή οξυγόνου σε όλο το σώμα και απελευθέρωση του λεμφικού και απεκκριτικού συστήματος απ’ τις τοξίνες.

Κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αισθητικά προβλήματα που κάθε γυναίκα προσπαθεί να αντιμετωπίσει. Στο αισθητικό αυτό πρόβλημα, το δέρμα παρουσιάζει την λεγόμενη όψη «φλοιού πορτοκαλιού». Παρουσιάζει δηλαδή εξογκώματα, τα οποία ακολουθούνται από εμβαθύνσεις και τα οποία μπορεί να είναι από ελαφριάς μορφής, μέχρι αρκετά έντονης.
Τα αίτια που δημιουργούν την Σφάλμα! Η αναφορά της υπερ-σύνδεσης δεν είναι έγκυρη. συνήθως είναι αρκετά, όπως π.χ. οι ορμόνες, η διατροφή, η κληρονομικότητα, η έλλειψη κίνησης. Το μασάζ προσφέρει γρήγορη και αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, διάλυση των λιποκυττάρων, τοπική αναζωογόνηση του δέρματος με αποτέλεσμα  μείωση της κυτταρίτιδας και φυσικό αδυνάτισμα.


Αδυνατιστικό μασάζ

Το αδυνατιστικό μασάζ αυξάνει τη ροή του αίματος, αποτοξινώνει το δέρμα και σμιλεύει το σώμα, το οποίο ανακτά το σχήμα του και την ελαστικότητα του.
Με τις κατάλληλες πιέσεις στα κατάλληλα σημεία, διεγείρουμε τις περιοχές που είναι υπεύθυνες για τη σωστή κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση των περιοχών με περίσσιο λίπος, επιμένοντας στα σημεία που χρειάζεται περισσότερη προσοχή. Με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείται  τη διαδικασία της λιπόλυσης, καταπολεμώντας  την τοπική συσσώρευση λίπους.
Περιποίηση-μασάζ προσώπου

Το μασάζ του προσώπου έχει ως σκοπό να διατηρήσει την τόνωση των μυών του προσώπου και να προλάβει την εμφάνιση των αντιαισθητικών ρυτίδων. Με το μασάζ αυξάνεται η κυκλοφορία αίματος  στο δέρμα του προσώπου με αποτέλεσμα να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης και κάνει το δέρμα υγιέστερο. Επίσης, προσφέρει χαλάρωση των μυών του προσώπου και των ματιών και ενδείκνυται για την ανακούφιση του στρες, αποβάλλει την ένταση ανάμεσα στα φρύδια και της ημικρανίας και  ενεργοποιεί την λεμφική κυκλοφορία έτσι ώστε να αποβάλλονται οι τοξίνες από την επιδερμίδα.

 

Lifting  προσώπου

Είναι μια εναλλακτική αναζωογονητική θεραπεία για το πρόσωπο. Ο θεραπευτής εφαρμόζει απαλές κινήσεις ολίσθησης  με τα ακροδάχτυλά του σε όλη την επιφάνεια του προσώπου και του ντεκολτέ, δουλεύοντας επισταμένα τον συνδετικό και τον μυϊκό ιστό. Έτσι, το πρόσωπο βρίσκει το φυσικό του τόνο και γίνεται πιο φωτεινό, οι ρυτίδες απαλύνονται, οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια υποχωρούν, ενεργοποιούνται και πάλι οι μηχανισμοί παραγωγής κολλαγόνου- ενυδάτωσης και η χαλάρωση του δέρματος επιβραδύνεται. Παράλληλα, χαρίζει μια αίσθηση ευεξίας και ψυχικής χαλάρωσης.

 

Peeling σώματος

Το  peeling αποτελεί μία απαραίτητη διαδικασία περιποίησης σώματος και προσώπου καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Καθαρίζει σε βάθος το δέρμα, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και χαρίζει βελούδινη αίσθηση και λάμψη.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, συμβάλλει στη σωστή αιμάτωση, στην ανανέωση των κυττάρων και στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, γι’ αυτό μην το παραμελείτε.  Μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε θεραπεία μασάζ.

 

Καθαρισμός προσώπου

Ο καθαρισμός προσώπου  γίνεται με σκοπό να απομακρυνθούν από το δέρμα το μακιγιάζ, το σμήγμα, οι ρύποι, η σκόνη, τα μικρόβια και άλλες ουσίες που αν παραμείνουν στο δέρμα όχι μόνο μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα (ακμή, δερματίτιδες κλπ.) αλλά παράλληλα επειδή φράσουν τους πόρους εμποδίζουν την διείσδυση των καλλυντικών προϊόντων και των συστατικών τους, ώστε να ενυδατώσουν και θρέψουν την επιδερμίδα, ανάλογα με τις ανάγκες της.

4 HANDS

Δύο συγχρονισμένα άτομα βοηθούν το σώμα σας να ελευθερωθεί από το στρες και την κούραση της ημέρας, να αισθανθείτε πλήρως αναζωογονημένοι, νιώθοντας ηρεμία και ανακούφιση.

 

Εγκυμοσύνης

To μασάζ για εγκύους γίνεται με ειδικούς χειρισμούς και τεχνική, έχει στόχο του την ολοκληρωτική χαλάρωση του σώματος της εγκύου αλλά και τη συναισθηματική και ψυχική της εξισορρόπηση. Ανακουφίζει από τις κράμπες, μειώνει τα οιδήματα  στα άκρα και ιδιαίτερα στα πόδια, βελτιώνει την στάση του σώματος και αυξάνει τις θρεπτικές ουσίες  και το οξυγόνο στην μητέρα και κατ’ επέκταση στο έμβρυο.